Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vredesweek: (On)Vrede, en nu?

17 september - 24 september

(On)Vrede, en nu? Dit is het thema van de PAX vredesweek. Er is de laatste tijd veel onvrede in onze samenleving. De democratie staat onder druk. Wereldwijd zet PAX zich in om vrede te bevorderen. Dit jaar wordt tijdens de Vredesweek van 17 tot en met 24 september speciaal aandacht gegeven aan manieren om spanning en onvrede in onze eigen samenleving te verminderen.

In Nederland geloven we graag dat wij die zaken op orde hebben. Maar onze democratie staat onder druk. Steeds meer mensen wantrouwen de rechtstaat, de politiek, de media. Conflict, haat en geweld liggen dagelijks op de loer. Daarom gaat PAX, naast het internationale werk, ook weer aan de slag in Nederland.

Tijdens de Vredesweek wil men ook in Lochem proberen om hierin een weg te vinden. De Ambassade voor de Vrede Lochem heeft hiervoor de volgende plannen:
• Zondag 17 september vanaf 15.00 uur: Start van de Vredesweek in het Stadshuus te Lochem. Dan zal ook bekend worden gemaakt welke persoon of organisatie de eerste Vredesprijs van Lochem heeft gekregen voor de inzet om in Lochem een vreedzame en inclusieve samenleving te bevorderen.
• Maandag 18 september: ‘Café van de Vrede” voor de bewoners van Huize Gudula.
• Donderdag 21 september vanaf 20.00 uur: ‘Dialoogavond” in BIC in Lochem. Deelnemers gaan aan de slag met de volgende vragen: Waar maken we ons zorgen over in de Lochemse samenleving? Voel je ook onvrede in je omgeving? Zien we samen mogelijkheden voor verbeteringen? Worden de belangen van alle inwoners in de gemeente vertegenwoordigd? Voelen we dat onze stem ertoe doet?
• Zaterdag 23 september van 20.00 uur tot 21.00 uur in de Gudulakerk: “Licht van Gudula”. Er kan een kaarsje worden aangestoken en geluisterd naar muziek.
• Zondag 24 september, 10.00 uur in de Gudulakerk: een “interreligieuze viering”.

© Foto: Vredeswee

Gegevens

Begin:
17 september
Einde:
24 september
Site:
www.paxvoorvrede.nl/vredesweek/