Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wandel je mee om de Berkel weer drinkbaar te maken?

26 mei - 8 juni

Stel je voor dat de Berkel drinkbaar zou zijn. Die vraag is aanleiding voor enkele bewoners van het Berkeldal een wandeling van de Bron tot de monding van de Berkel te organiseren. Oprichtster van Drinkable Rivers, Li An Phoa, wandelt ook mee. Belangstellenden kunnen ook een of meer etappes meelopen.

Alles wat op het land gebeurt, beïnvloedt de gezondheid van onze rivieren. Dat heeft op zijn beurt weer invloed op onze gezondheid. Een gezonde Berkel heeft drinkbaar rivierwater, maar ook een rijk en gevarieerd dieren- en plantenleven, een gezonde bodem en een prachtig landschap waarvan je kunt genieten. En in de steeds warmer wordende zomers doet de Berkel mooi dienst als verkoelend en verkwikkend zwemwater.

Het mooie van de beweging die Li An heeft geactiveerd is, dat het geen protestbeweging is, die positie neemt tegen ontwikkelingen en partijen in de samenleving. Drinkbare rivieren staan letterlijk voor een positieve beweging. Tijdens de wandeling wordt aandacht gevraagd voor de waterkwaliteit, zo begint bijna iedere wandeldag met het nemen van een watermonster.
Ook wordt op verschillende locaties stilgestaan om onderwerpen onder de aandacht te brengen. Dat kan een natuurherstelproject zijn, een goede samenwerking, geschiedenis of een knelpunt dat nog moet worden opgelost.

De wandeling langs de Berkel start 26 mei bij de bron in het Duitse Billerbeck en eindigt 8 juni bij de monding in het Nederlandse Zutphen. De wandeling over circa 150 kilometer is verdeeld over etappes van 10 tot 15 kilometer. Elke dag wordt gestart om 9.00 uur en geëindigd rond 17.00 uur. Tijdens de wandeling wordt op 7 juni de Berkel Conferentie georganiseerd door de 3e Berkelcompagnie waarin bestuurders met elkaar afspraken maken om het perspectief van een drinkbare Berkel dichterbij te brengen. Iedereen die een of meer etappes mee wil wandelen kunnen dat kenbaar maken via het formulier op de website berkel.drinkablerivers.org

© Foto: Frans Pietersen

Gegevens

Begin:
26 mei
Einde:
8 juni
Site:
www.berkel.drinkablerivers.org