Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wandelend op weg naar Pasen

26 februari - 2 april

Na het succes van het vorig jaar, komt er dit jaar een vervolg! De predikanten van verschillende Protestantse kerken in Bronckhorst hebben vorig jaar de samenwerking met elkaar gezocht om in de tijd voor Pasen iets aan te bieden waarbij je fysiek en geestelijk in beweging komt: Op weg naar Pasen!

In 2023 zijn er vijf wandelingen beschikbaar die starten vanaf de voordeur van de deelnemende kerken. Bij elke kerk hangen gedurende de 40-dagen-tijd twee QR-codes. Eén QR-code laat een introductiefilmpje zien waarin de predikanten een uitdaging voor onderweg meegegeven. De andere QR-code geeft toegang tot een routebeschrijving, routekaart of gpx.

De wandelroutes zijn, net als vorig jaar, door mensen uit de dorpen samengesteld en zijn ongeveer 5 km lang. De routes kunnen dit jaar worden verkort tot rond de 2 tot 3 km, zodat ook gezinnen met kinderen of mensen die fysiek wat minder aan kunnen, mee kunnen doen. De papieren versies zijn van 26 februari tot en met 2 april van 11.00 tot 11.30 uur beschikbaar na de kerkdiensten van de deelnemende kerken. Daar is ook voor de deelnemers het wandelpaspoort te verkrijgen. Een papieren routebeschrijving is ook plaatselijk door de week te verkrijgen.

De deelnemende kerken en tevens startpunten van de wandelingen zijn: Kerkelijk centrum Het Anker in Steenderen, Antoniuskerk, in Vorden, Remigiuskerk in Hengelo, Lambertikerk in Zelhem en de Protestantse Kerk in Wichmond.

© Foto: Albert Visscher

 

Gegevens

Begin:
26 februari
Einde:
2 april