Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Winterexpositie over tv-spelshow Zeskamp bij Museum Smedekinck

zondag, 21 november, 2021 - donderdag, 31 maart, 2022

EUR 5,00

Bij Museum Smedekinck is deze winter een expositie over de spectaculaire tv-spelshow Zeskamp – en dan met name de deelname hieraan van een team uit Zelhem – te zien.

Zeskamp werd van 1964 – 1987 maandelijks uitgezonden door de NCRV. Teams uit diverse plaatsen in het land namen het op sportief gebied tegen elkaar op. Dat zorgde altijd voor hilarische taferelen, mede doordat de sporters vaak verkleed aan de diverse spelen deelnamen.
In het seizoen 1971/1972 deed er ook een team uit Zelhem, onder leiding van teamcaptain Cees Lugtenaar, aan Zeskamp mee. Zelhem moest zich meten met acht andere plaatsen, eindigde in de tweede ronde op de vierde plaats en kwalificeerde zich zo voor deelname, in het Franse Nice, aan de internationale versie van Zeskamp “Spel zonder grenzen”. Hier eindigde Zelhem op de vijfde plaats.

De expositie bestaat grotendeels uit foto’s van de Zelhemmers in actie, maar er worden ook plakboeken, trainingspakken, mascottes en andere objecten tentoongesteld. Niet alleen voor de deelnemers aan Zeskamp, maar ook voor de supporters en wie via de televisie naar de spelshow keken, is een bezoek aan de tentoonstelling ongetwijfeld een feest van herkenning.

De expositie loopt t/m maart volgend jaar. In de winterperiode, van november t/m maart, is het museum alleen op zondagmiddag open.  Voor groepen is het museum op afspraak ook op andere dagen geopend. Een toegangskaartje voor het hele museum inclusief expositie kost 5 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Gegevens

Begin:
21 november
Einde:
donderdag, 31 maart, 2022
Kosten:
EUR 5,00
www.museumsmedekinck.nl

Locatie

Museum Smedekinck
Pluimersdijk 5
Zelhem,
+ Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *