Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Winterprogramma op huis Verwolde

5 november @ 14:00 - 21 december @ 16:00

Een jaar geleden startte huis Verwolde tijdens de koude wintermaanden met rondleidingen op zondagmiddag en donderdagavond. Vanaf 5 november a.s. staan deze sfeervolle rondleidingen weer op de agenda.

Nergens is het vroegere ‘Upstairs-Downstairs’ zo goed behouden gebleven als in huis Verwolde. Dit ruim twee eeuwen oude, klassieke edelmanshuis heeft het allemaal; een onderhuis met dienstvertrekken, een compleet ingerichte beletage, slaapkamers en bibliotheek op de bovenverdieping. De met kroonluchters verlichte kamers geven een mooi beeld van de sfeervolle, schaarse verlichting in vroeger tijden. De rondleiding is inclusief koffie/thee en gebak in de oude keuken.

Deze rondleiding vindt plaats op 9, 16 november en 21 december en begint om 19:00 uur. Entree bedraagt voor volwassenen € 15,00 en donateurs GLK en museumkaarthouders betalen € 10,00. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.glk.nl/verwolde.

Tijdens de Grand-Tour, in de schemering, is het huis sfeervol verlicht en ziet men ook vertrekken die normaal gesloten blijven voor publiek. Zo mag men een kijkje nemen in de sanatoriumkamer en de Van Nieukerkenkamer. Hier ziet men ook de dienstvertrekken van het personeel. Deze rondleiding vindt plaats op 5 en 19 november en 10 en 17 december. De aanvang hiervoor is 15.00 uur. Entree hiervoor bedraagt voor volwassenen € 19,50 en donateurs GLK en museumkaarthouders betalen € 9,50.

Foto: Huis Verwolde (RTV Ideaal archief)

Gegevens

Begin:
5 november @ 14:00
Einde:
21 december @ 16:00