Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Woord In Beeld: illustratoren van kinderboeken exposeren in de Koppelkerk

27 januari - 2 april

EUR 6,00

Van kleurrijke en fantasierijke dierenverhalen tot aan zwart-wit gedetailleerde ontdekkingstochten. Van 27 januari tot en met 2 april is er een breed scala aan (kinderboeken)illustraties te zien in de Koppelkerk in Bredevoort. Landelijk bekende én wereldberoemde illustratoren vertellen hun eigen verhaal of dat van een ander met beelden. Ieder op zijn eigen en kenmerkende manier.

In de expositie ‘Woord in beeld’ wordt het werk van twaalf illustratoren getoond: Annette Fienieg, Connie Snoek, Floris Tilanus, Gitte Spee, Joke van Leeuwen, Karst-Janneke Rogaar, Linde Faas, Ludwig Volbeda, Marit Törnqvist, Merel van Lamoen, Myriam Berenschot en Wim Hofman. Allen zijn veelvuldig geprezen en veel zijn bekroond met prijzen als de Gouden Griffel en het Gouden Penseel. De illustratoren, afkomstig uit het hele land, verbeelden op geheel eigen wijze een kinderboek. De verhalen zijn tot leven gebracht met uiteenlopende technieken. Van (kleur)potlood tot aquarel en van digitale penselen tot Oost-Indische inkt.

De Koppelkerk is geopend van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Om 14.00 en 15.00 uur wordt er een rondleiding door de expositie gegeven. Meer informatie is te vinden op de website van de Koppelkerk.

© Foto: illustratie van Marit Tornqvist

Gegevens

Begin:
27 januari
Einde:
2 april
Kosten:
EUR 6,00
Site:
www.koppelkerk.nl

Locatie

Koppelkerk Bredevoort
Koppelstraat 35
Bredevoort, Nederland
+ Google Maps