Vrijdag heeft wethouder sport Hans te Lindert van de gemeente Aalten de Achterhoek Rookvrij-stoeptegel geplaatst bij de Aaltense Tennisclub Altec, samen met voorzitter Quinten Dikschei en penningmeester Henk van Krugten. Altec is sinds begin dit jaar een rookvrije sportvereniging en wil dit met de Rookvrij-stoeptegel graag uitdragen.

De Rookvrije Generatie wil dat rookvrij opgroeien vanzelfsprekend is. Ieder kind dat wordt geboren moet hiervoor de kans krijgen. Kinderen die regelmatig meeroken of anderen zien roken, hebben een grotere kans om later zelf ook te gaan roken. Bovendien zijn ze extra kwetsbaar voor meeroken en de rook die neerdaalt in de omgeving. In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we ervoor dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije speelplek of sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie.

Steeds meer sportverenigingen in de gemeente Aalten worden rookvrij, zo ook Altec. ”Als Altec vinden we het belangrijk om de jeugd te laten zien dat roken niet normaal is. We willen het roken echt ontmoedigen; sporten en bewegen gaan wat ons betreft niet samen met roken” aldus voorzitter Quinten Dikschei.

© Foto: Gemeente Aalten