© Foto: Maarten J Eykman

Amateurkunstfestival Gluren bij de Buren komt voor de achtste keer naar Zutphen op zondag 30 juni. Door de hele gemeente vind je podiumkunsten in tuinen. Zowel in Zutphen als in Warnsveld. De organisatie zoekt tot en met zondag 12 mei naar enthousiaste hosts en bijzondere acts. Je hebt dus nog maar krap twee weken om je aan te melden.

Bij Gluren bij de Buren zijn alle soorten podiumkunst welkom. Rappers, dansers, theatergezelschappen, cabaretiers, jazzkwartetten en ook sprekers hebben inmiddels hun weg gevonden naar het aanmeldformulier. Alle acts worden drie keer een half uur opgevoerd tussen 13:00 en 18:00 uur, telkens voor een nieuw publiek. 

“Er zijn al een hoop aanmeldingen binnen, maar meer aanmeldingen maken natuurlijk een nog gezelliger evenement. Gluren bij de Buren is een bijzondere kans om je talent te laten zien in een intieme setting. Je staat heel dichtbij het publiek bij zo’n optreden in een tuin” vertelt programmamaker Petra Bennis van Muzehof. Het volledige programma van het festival wordt eind mei bekendgemaakt. Het gratis evenement vindt plaats op zondag 30 juni.