Omwonenden die dinsdag na de verwoestende brand in Achter-Drempt hun woning moesten verlaten, hebben allemaal in hun eigen woning kunnen slapen. Een gespecialiseerd bedrijf is ingehuurd om de omgeving van de brand op te ruimen.

“De openbare wegen en voetpaden zijn sinds gistermiddag weer schoon”, laat een woordvoerder van de gemeente Bronckhorst weten. “Dat geldt ook voor de paden naar huis en de meeste opritten.” Over de oorzaak van de brand is nog altijd niks bekend. De brandweer gaf op de locatie al aan dat het hoogst onzeker is of hier nog duidelijkheid over volgt. Na de verwoestende brand moest een aantal omwonenden hun huis verlaten. Zij zijn tijdelijk opgevangen in het nabijgelegen Hessenhuus en bij andere inwoners, maar konden dinsdag nog terug naar hun eigen woning.

Volgens de gemeente kunnen zich nog wel asbestdeeltjes op daken en in tuinen en gemeentelijke plantsoenen bevinden. “Bewoners zijn erover geïnformeerd hoe om te gaan met asbestdeeltjes, waardoor eventueel gezondheidsrisico zeer klein is”, aldus de woordvoerder. “Ook overleggen we met bewoners hoe de achtergebleven asbestdeeltjes de komende dagen zo snel mogelijk opgeruimd kunnen worden.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8