Bij een supermarkt in Hengelo is woensdagmiddag een bestuurder met zijn auto tegen de pui van de winkel gereden. Niemand raakte gewond bij het ongeval.

Het incident gebeurde rond 15.00 uur bij de Albert Heijn-supermarkt aan de Raadhuisstraat in het dorp. Een man wilde zijn auto, een automaat, parkeren, maar in plaats van te remmen drukte hij op het gaspedaal. Een huisarts van een naastgelegen praktijk was snel ter plaatse om de bestuurder te controleren, maar deze raakte niet gewond bij het ongeval. De man was niet onder invloed. De eigenaar van de winkel laat weten vooral blij te zijn dat er niemand voor de auto liep.

De schade aan het pand valt mee, zover nu bekend is. Het kozijn is beschadigd geraakt, net als het metselwerk. In 2014 werd dezelfde winkel ook al twee keer geraakt door een voertuig. De eerste keer botste een dronken man tegen het gebouw aan. Later dat jaar reed ook een oudere vrouw tegen het pand aan. De eigenaar van de supermarkt spreekt met de gemeente over het plaatsen van betonnen palen tussen de parkeerplaats en de winkel.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: RTV Ideaal