© Foto: Johan Braakman

Traditiegetrouw is half april de aftrap van de voorbereidingen van de Barchemse 4Daagse. Met een grote opkomst van meer dan 60 vrijwilligers tijdens de vrijwilligersavond afgelopen maandagavond in het Onderschoer, heeft de organisatie het volste vertrouwen dat er ook dit jaar straks een goed georganiseerd evenement staat.

Tijdens de avond zijn onder andere de belangrijkste wijzigingen van de routes besproken. Met een optreden van duo Een en Ander kwam iedereen snel in een beste stemming. Ook is er een toelichting gegeven door en over het goede doel van 2024: EpilepsieNL. Elk jaar stelt de Barchemse 4Daagse een cheque beschikbaar voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor EpilepsieNL. Deze organisatie maakt zich sterk voor mensen met epilepsie en doet onderzoek naar oorzaken en behandelmethoden.

De Barchemse 4Daagse staat goed bekend om de prachtige routes door het noordelijk deel van de Achterhoek. Toch zijn er ieder jaar verbeteringen mogelijk, of worden er stukken aangepast om het voor de wandelaars interessant en veilig te houden. Zo is dit jaar met name de zaterdag flink aangepakt.

De inschrijvingen zijn al volop op gang, Inmiddels hebben al bijna 500 wandelaars zich ingeschreven voor de 15, 20, 30, 40 of 50 km. Inschrijven kan op de website van de Barchemse 4Daagse tot 30 juni, dan sluit de digitale inschrijving. De Barchemse4Daagse vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 7 juli.

Meer foto’s in ons fotoboek