In de nacht van woensdag op donderdag heeft er aan de Zelhemseweg in Hummelo een eenzijdig ongeval plaats gevonden. Bij het ongeval raakte de jonge bestuurder van de auto gewond. Hij kwam net terug van een vakantie in Italië en was onderweg van een vriend die hij had afgezet in Keijenborg naar zijn woonplaats Doesburg, toen het in de bocht op de beruchte Zelhemseweg mis ging.

De bestuurder dacht zelf mogelijk in slaap te zijn gevallen na de 18 uur lange rit. Buurtbewoners schoten te hulp met paraplu’s en een stevige auto met zwaailichten die het ongeval afzette. Omdat het regende en fris was, heeft de bestuurder plaats genomen in de warme auto van de fotograaf van RTV Ideaal, in afwachting van de ambulance.

De politie kon wegens gebrek aan bezetting niet ter plaatse komen. Dit wekte ook verbazing bij het ambulancepersoneel die 10 minuten later dan de politie zijn gealarmeerd. De auto is dusdanig beschadigd dat deze door een bergingsbedrijf afgesleept zou moeten worden. De vader van de bestuurder is ter plaatse gekomen en heeft ook de koffers van de bestuurder overgeladen naar zijn auto.

© Foto: Jesper Peeters