© Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG)

Dorpsraad Keijenborg, Toeristisch Platform Hengelo Keijenborg (TPHK), Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Bronckhorst willen samen met bewoners en partijen in dit gebied een wandelroute maken die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt.

Loop je ook graag een blokje om in je eigen omgeving? Wil je meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Keijenborg? Kom dan naar de startavond op maandag 22 april. De avond begint om 19:30 uur in Dorpshuis De Horst in Keijenborg. Wethouder Antoon Peppelman is namens de gemeente Bronckhorst aanwezig.

Tot 1990 was er klompenmakersbedrijvigheid in Keijenborg en omgeving. Honderden mensen hadden werk door het maken en verkopen van zowel handgemaakte als industrieel gemaakte klompen. TPHK wil deze geschiedenis nieuw leven inblazen. Met het nieuwe Klompenpad kunnen wandelaars deze geschiedenis ontdekken en beleven.

In Gelderland en Utrecht zijn 157 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers om het boerenland als wandelaar echt te beleven. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld.