© Foto: RTV Ideaal

Vrijdag werd er door LochemGroen! een bijeenkomst georganiseerd in de brandweerkazerne van Eefde. De bijeenkomst werd gehouden omdat er nogal wat ongewenste toestanden zijn met de nieuwe woonwijk Detmerskazerne. Aanwezig waren vooral verontrustende buurtbewoners.

”Wateroverlast, ontbrekende straatnaamborden en afval wat niet afgehaald wordt zijn grote problemen. Ook de verkeersveiligheid is een ding. De toegangswegen zijn niet berekend op de extra hoeveelheid auto’s en fietsers die erbij zijn gekomen” laat buurtbewoonster Inge Kaman weten aan RTV Ideaal. Ook buurtbewoner André heeft last van het vele water. Op privéterrein heeft hij maatregelen genomen en het terras maar liefst drie keer opnieuw moeten aanlegen. ”10 kuub grond hebben we afgegraven, nieuwe grond ingebracht en nieuwe bestrating aangebracht omdat alles verzakt was.”

De buurtbewoners van de nieuwe woonwijk vinden de communicatie met de gemeente Lochem Minimaal. Ze worden niet gehoord en vinden dat ze ‘van het kastje naar de muur gestuurd worden’. Calle janssen was ook aanwezig vrijdagavond en heeft met buurtbewoners gesproken. Er zijn dusdanig veel problemen en Calle wil met zijn partij LochemGroen! de problemen proberen op te lossen. ”De informatie die ik opgedaan heb zal uitgewerkt gaan worden en daarna zullen er vragen worden gesteld aan de wethouder” zo laat Janssen weten.

© Foto: RTV Ideaal / Dean Schaap