Het nieuwe gebouw van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem gaat in augustus 2024 van start. De overeenkomst met het bouwteam is daar dinsdag voor ondertekend.

Het huidige gebouw aan de Kruisbergseweg is sterk verouderd en daarom wordt er bij de A18 en N317 een nieuw ziekenhuis gerealiseerd. Het nieuwe gebouw moet in totaal een vloeroppervlak krijgen van ongeveer 31.000 m2. Het ontwerp past volgens Slingeland naadloos in het Achterhoekse landschap. ‘De architecten hebben het coulisselandschap als inspiratiebron gebruikt. Er is veel daglicht en patiënten kijken uit op het prachtige landschap’, schrijft het ziekenhuis. De bouwovereenkomst is ondertekend met bouwcombinatie TrebbeDura. ‘De keuze voor de bouwcombinatie is gelegen in het feit dat Trebbe en Dura Vermeer gezamenlijk maar ook ieder voor zich, meerdere ziekenhuizen hebben ontwikkeld en gebouwd. Zij hebben de specialistisch kennis in huis die daarvoor nodig is.’

De verwachting is dat het gebouw eind 2026 opgeleverd wordt. ‘Bij de ingebruikname voldoet het complex aan de hoogste eisen op het gebied van comfort, patiëntvriendelijkheid, duurzaamheid, hygiëne en flexibel ruimtegebruik’, laat Slingeland weten.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: Slingeland Ziekenhuis