De bouw van een gloednieuw attractiepark aan de rand van Groenlo is gestart. Bommelwereld, zoals het overdekte themapark heet, is gebaseerd op de stripverhalen van Tom Poes en Olivier B. Bommel.

“De bezoeker zal straks kunnen rondlopen door de straten van Bommeldam”, laat Bommelwereld in een bericht weten. “De afbeeldingen uit de boeken van Marten Toonder krijgen een vertaalslag in het ontwerp.” Het themapark wordt ontwikkeld door Marveld Recreatie in samenwerking met Toonder Company en heeft een oppervlakte van bijna tienduizend vierkante meter: “Met als stralend middelpunt heer Bommels kasteel, Bommelstein”, aldus de ontwikkelaars. De eerste bouwwerkzaamheden zijn deze week van start gegaan.

Een grote verzameling Bommelspullen van Pim Oosterheert uit het Zuid-Hollandse Zoeterwoude-Dorp zal op den duur naar het attractiepark in Groenlo verhuizen. Zijn verzameling is nu nog te vinden in het kleine museum ‘De Bommelzolder’ in zijn woning, maar gaat een plekje krijgen in het themapark. Oosterheert verwacht dat in Groenlo een nieuwe generatie in aanraking komt met de verhalen van Tom Poes en Olivier B. Bommel.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: Bommelwereld