©️ Foto: REGIO8

De bouwlocatie van de Nettelhorsterbrug, waar op 21 februari twee mensen om het leven kwamen doordat een brugboog meters naar beneden viel, is vrijgegeven door de Arbeidsinspectie. De oorzaak van het incident is nog niet bekend.

“Het onderzoek op de plaats delict is wel afgerond. Dat betekent dat het plaats delict is opgeheven en dat de betrokken partijen de bouwlocatie weer vrij kunnen betreden”, laat een woordvoerder van de Arbeidsinspectie weten. “Wanneer de Arbeidsinspectie het volledige onderzoek af rond, is op dit moment nog niets over te zeggen”, zo valt te lezen op de site van de gemeente Lochem. Inmiddels kunnen de Provincie Gelderland en bouwbedrijf BAM, door het vrijgeven van het plaats delict, het terrein weer op om opruimwerkzaamheden te verrichten.

Langs het terrein zal de komende weken een scherm geplaatst worden, zodat de werkzaamheden buiten het zicht plaatsvinden. Lochem laat weten dat door de vertraging van de bouw van de brug, de Lochemse brug langer beschikbaar blijft voor autoverkeer. Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer de werkzaamheden van de Nettelhorsterbrug afgerond zullen zijn.

Bij het brugdrama kwamen twee mannen uit België en Polen om het leven, toen de brugboog tientallen meters naar beneden viel. Bij het incident waren veel inwoners aanwezig, omdat het hijsen van het brugdeel een feestelijk moment had moeten zijn.