De gemeenteraad van Bronckhorst is donderdagavond unaniem akkoord gegaan met de aankoop van het perceel van het voormalige partycentrum in Achter-Drempt. Bronckhorst koopt het perceel voor 800.000 euro kopen van de eigenaren van de voormalige horecagelegenheid om herbouw te voorkomen.

In februari 2022 ging het pand aan de Zomerweg door een grote brand verloren. Daarvoor zorgde de horecagelegenheid voor veel geluids- en verkeersoverlast in de buurt. Dit was voor het college reden om het voorstel te doen om de grond aan te kopen. De raadsleden stemden er tot tevredenheid van wethouder Emmeke Gosselink mee in: “Hiermee benutten we de kans om te voorkomen dat jarenlange overlast weer terug gaat komt.”

Het is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren met de grond in Achter-Drempt. De wethouder geeft aan dat woningbouw een reële optie is. De gemeente onderzoekt wat er mogelijk is. Recent is ook al groen licht gegeven voor de bouw van 32 woningen op een nieuwbouwlocatie nabij de voetbalvelden van HC’03.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl