De Zomerweg in de bebouwde kom van Achter-Drempt wordt in opdracht van de Gemeente Bronckhorst aangepakt. Na de toekomstige afsluiting van de Dorpsstraat in Laag-Keppel is de verwachting dat er vijfhonderd voertuigen per etmaal extra over de weg zullen rijden.

Ook op dit moment is er volgens de gemeente al sprake van overlast op de weg door de kern van het dorpje. Zo rijden automobilisten regelmatig te hard en ervaren bewoners ‘geluids- en trillingsoverlast’ bij verhogingen op de kruispunten. Ook zijn er zorgen over het afvoeren van regenwater. In samenwerking met een lokale werkgroep en de dorpsraad uit Drempt wordt er de komende tijd gewerkt aan een plan voor de Zomerweg, dit project start deze maand.

De aanpak van de Zomerweg is onderdeel van de gebiedsaanpak van de Hummeloseweg en Dorpsstraat in Laag-Keppel. De schatting van de provincie is dat de afsluiting leidt tot vijfhonderd extra voertuigen per etmaal omdat deze bestuurders een andere route kiezen. De Ondernemersvereniging Hummelo-Keppel-Drempt heeft hier evenals lokale dorpsraden al zorgen over uitgesproken.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8