De gemeente Bronckhorst gaat extra geld beschikbaar stellen om de komst sportcomplex Bronckhorst Midden in Keijenborg te realiseren. Aangezien de bouwkosten met een kwart zijn gestegen, zijn de bestaande plannen niet meer haalbaar.

In 2021 werd er een definitief akkoord gegeven op de bouw van het nieuwe sportcomplex in Keijenborg waar onder meer voetbalclub Keijenburgse Boys en tennisvereniging Keislag komen. Door juridische trajecten met een tegenstander werd de bouw uitgesteld. In dezelfde periode stegen de bouwkosten flink, volgens de gemeente met ruim een kwart. Om de realisatie van het complex mogelijk te maken wil het college 350.000 euro beschikbaar stellen. “Sinds de start van het project eind 2017 tot nu zetten initiatiefnemers zich onvermoeid in om deze unieke kans voor Bronckhorst Midden te realiseren”, aldus de gemeente.

Het totale kostenplaatje waar in eerste instantie mee is ingestemd bedroeg 4,2 miljoen euro, waarbij Bronckhorst 1,4 miljoen euro zou investeren. Hier komt nu de 350.000 euro bij op. De gemeente laat weten dat dit wel de laatste keer is dat extra geld beschikbaar komt voor de bouw van het complex. Het voorstel van het college moet eerst worden goed gekeurd door de gemeenteraad. Die beslissen in september over het voorstel. Wanneer er wordt begonnen met het nieuwe complex van de ‘Boys’ is nog niet duidelijk.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: Dorpsraad Keijenborg