De gemeente Bronckhorst wil meewerken aan het realiseren van een nieuwe weg met nieuwbouwwoningen in Baak. Er kunnen maximaal 46 woningen, bestaande uit twee-onder-een-kap woningen, vrijstaande woningen en rijwoningen, worden gerealiseerd.

De nieuwe weg moet komen tussen de Van der Heijdenstraat en Huis Baak. “Het plan is om parallel aan de Vordenseweg een weg in het verlengde van de Van der Heijdenstraat aan te leggen”, schets de gemeente. “De woningen aan deze weg vormen de nieuwe rand van het dorp en sluiten aan bij het bestaande dorp.” Op het evenemententerrein, waar onder andere jaarlijks de kermis gevierd wordt, komen geen nieuwe woningen. Bij de nieuwe huizen aan de kant van Huis Baak, het landgoed aan de rand van het dorp, wordt volgens Bronckhorst gekeken naar de ‘kwalitatieve uitstraling’.

Er is ruimte voor 46 woningen, maar dit aantal staat nog niet vast. Ook de verdeling van de verschillende type woningen is nog niet zeker. Wel is duidelijk dat er acht sociale huurwoningen in het plan zijn opgenomen en dat meer dan de helft van de woningen een verkoopprijs van onder de € 355.000,- of een huurprijs onder de € 1.050,- per maand moet krijgen. Het plan is door een initiatiefnemer samen met de gemeente opgesteld. Op 28 maart kunnen belangstellenden langskomen bij Café Herfkens tijdens een informatieavond.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8