Op 1 en 2 mei 2023 is de brug in Terborg gesloten voor auto’s, fietsers, wandelaars en boten. Waterschap Rijn en IJssel gaat de brug op deze dagen repareren. Lagers van de brug moeten worden vervangen. Ze hopen dat er tijdens de schoolvakantie minder overlast zal zijn.

Op maandag 1 mei van 08.00 uur tot en met dinsdag 2 mei, 16.00 uur zijn de Zeddamseweg en Ettensestraat dicht voor alle wegverkeer, dit geldt ook voor fietsers en voetgangers. Ook is er maandag 1 mei van 07.00 uur tot en met dinsdag 2 mei 18.30 uur een vaarverbod op de Oude IJssel in de buurt van de brug. Waterschap Rijn en IJssel stelt omleidingsroutes in en er staan verkeersregelaars. Voor fietsers en voetgangers rijdt er tussen 08.00 en 18.00 uur een pendelbusje met aanhanger. Het busje rijdt via de omleidingsroute van de ene kant van de brug naar de andere kant. “De maximale wachttijd voor fietsers en voetgangers is ongeveer tussen de 20 en 30 minuten,” aldus Waterschap Rijn en IJssel. “We voeren de reparatie bewust uit tijdens de schoolvakantie. Er fietsen dan minder mensen over de Zeddamseweg/Ettensestraat. Zo hopen we op zo min mogelijk overlast.”

Er zijn onlangs inspecties aan brug Terborg uitgevoerd. Hieruit bleek dat de lagers van brug vervangen moeten worden. De lagers zijn nodig om de brug op en neer te bewegen. Deze worden vervangen op 1 en 2 mei. Dit doet Waterschap Rijn en IJssel met een grotere kraan en er zullen meerdere machines op de brug aanwezig zijn. “Je mag tijdens de werkzaamheden niet in de buurt van de brug komen. Dat is voor jou veiligheid en die van de mensen die er aan het werk zijn. Daarom kan er geen verkeer over de brug. Ook kunnen er geen boten onder de brug door,” aldus Waterschap Rijn en IJssel.

© Foto: Dorpsbelangen Etten