Tijdens Internationale Vrouwendag op 8 maart kunnen jonge vrouwen uit de Achterhoek een dag meelopen met topvrouwen uit de regio. Zo geven onder meer voorzitter Mirjam Koster van het Graafschap College, strafrechtspecialist Petra Breuker en burgemeester Marianne Besselink van Bronckhorst een kijkje in hun keuken.

“Wij willen deze groep jonge meiden een kans geven om met ons mee te lopen om te zien hoe leuk het is om een mooie positie in onze maatschappij te krijgen”, laat burgemeester Besselink weten. “Het is ook heel belangrijk om aandacht aan de gelijke positie van man en vrouw te geven.” De meeloopdag wordt gezamenlijk afgetrapt met een ontbijt op het gemeentehuis in Hengelo. “We maken er een leuke positieve dag van om te laten zien welke kansen er allemaal liggen voor de nieuwe aankomende generatie jonge vrouwen”, aldus Besselink.

Er doen ongeveer dertig ’topvrouwen’ mee aan de meeloopdag, die voor de tweede keer wordt georganiseerd. Volgens Besselink gaat het in de Achterhoek steeds beter met de vrouwen in hoge functies: “Gezien de lijst topvrouwen die meedoen zijn er heel veel vrouwen in topposities, maar we zitten nog niet op de helft, dus er is nog een weg te gaan. En al die jonge vrouwen, het aanstormend talent willen we graag die kans bieden.”

Volgens de burgemeester van de plattelandsgemeente is een stageperiode heel belangrijk. Zelf liep ze als jonge vrouw bij een regionale omroep in Drenthe stage. Daar kijkt ze positief op terug: “Het is vooral dat je op een stage heel erg geïnspireerd wordt en dat je niet alleen kijkt hoe mensen inhoudelijk werken, maar ook hoe ze leven.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)