Inwoners van Hoog-Keppel willen dat de Nationale ombudsman onderzoek doet naar het handelen van de gemeente Brockhorst rondom twee woningbouwprojecten in hun dorp. Ze hopen zo de bouw te voorkomen.

Hoewel vorig jaar uit onderzoek van Omroep Gelderland bleek dat er fouten zijn gemaakt in dit proces, zette de gemeente haar bouwplannen door. “Voor ons is de race nog niet gelopen”, zegt buurtbewoner Roeland van der Velden, die aan een van de bouwlocaties woont. “We hebben niets tegen de bouw, maar de woningen moeten wel passen bij het dorp.” Hun probleem met deze bouwplannen kort gezegd: ze voldoen niet aan de randvoorwaarden die buurtbewoners samen met de gemeente opstelden en houden zich niet aan de Woonvisie van de gemeente Bronckhorst, die prioriteit geeft aan betaalbare starterswoningen. “Er zijn genoeg starters die hier willen wonen. En de buurt wil dat ook graag voor de doorstroom en de leefbaarheid van het dorp.”

Een woordvoerder van de Nationale ombudsman heeft de bewoners laten weten dat ze eind april een eerste reactie krijgen op hun verzoek.

Foto: Omroep Gelderland