Woensdagochtend overhandigde de voorzitter van de Winterswijkse Uitdaging, Mark van Dam, de Toffe Peer aan Carolien Nijhuis van de Nijhuis Group. De Toffe Peer is een jaarlijks terugkerende onderscheiding voor de meest maatschappelijk betrokken ondernemer van Winterswijk.

De winnaar ontvangt naast de wisseltrofee, een porseleinen peer, een cheque ter waarde van 500 euro, welk bedrag de winnaar aan een door hem of haar gekozen goed doel mag schenken. Dit jaar waren er negentien genomineerden. De jury, bestaande uit afvaardigingen van ondernemersverenigingen, cultuur en het Winterswijkse gemeentebestuur kozen uit de negentien genomineerden Carolien als de meest maatschappelijk betrokken ondernemer van Winterswijk.

Carolien Nijhuis wordt door velen vanwege haar veelzijdigheid en haar betrokkenheid bij haar omgeving geroemd. Op velerlei fronten is zij actief. In haar maakbedrijf is een grote diversiteit van werknemers actief. Naast het feit dat Carolien op energieke wijze leiding geeft aan haar bedrijf is zij op veel andere manieren maatschappelijk betrokken. Zij zet zich in voor de politiek, de school, Vereniging Volksfeest en de Rotary. Als lid van de raad van advies van de Universiteit van Amsterdam maakt zij de Achterhoek als maakregio in de Randstad zichtbaar.

Foto: RTV Slingeland