ls nieuwe partij jezelf direct bombarderen tot een van de torenhoge favorieten van de provinciale verkiezingen in Gelderland. Dat is de rol die de Boer Burger Beweging (BBB) zichzelf aanmeet. In een weiland in het Achterhoekse Beltrum trapte BBB zaterdag de landelijke verkiezingscampagne af met Tweede Kamerlid Caroline van der Plas, zo bericht Omroep Gelderland.

Bij de provinciale verkiezingen op woensdag 15 maart zijn er in Gelderland 55 zetels te verdelen. In totaal doen 18 partijen daar een gooi naar. Voor zes van deze partijen zou het behalen van één zetel nieuw zijn. De Gelderse BBB-lijsttrekker Rik Loeters uit Didam zet hoog in. “We hopen dan ook meer dan tien zetels te halen bij de verkiezingen. We staan klaar om daarna gelijk in de coalitie plaats te nemen. Als dat niet lukt, hebben we iets niet goed gedaan. Dan heb ik iets niet goed gedaan.” Loeters benadrukt dat BBB wil zorgen voor een vitaal platteland. “Dat BBB mee zou doen aan de verkiezingen in Gelderland, mag geen verrassing zijn. “Ja, natuurlijk hebben we een mening over de stikstofdiscussie, maar we kijken veel breder dan alleen dat.”

Kartrekker Loeters ziet grote uitdagingen in Gelderland. “Uiteindelijk draait het om de leefbaarheid. We moeten zorgen dat er genoeg woningen zijn voor iedereen. We moeten meer woningen bouwen voor starters, want daar is nu het grote tekort aan. Het gaat om de drie v’s: voorzieningen, veiligheid en verenigingen. Als jongeren wegtrekken uit de dorpen, zullen die drie v’s ook verdwijnen.”

© Foto: Omroep Gelderland