De man uit Doesburg die 503.000 euro van zijn toenmalige werkgever verduisterde, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien maanden, waarvan acht voorwaardelijk. Ook moet de 30-jarige Doesburger 500.000 euro schadevergoeding aan de werkgever betalen. De man sloeg tussen 1 januari 2020 en 15 februari 2022 toe bij zijn werkgever in Rheden. Hij was in die tijd verslaafd aan gokken en harddrugs. Daar wordt hij inmiddels voor behandeld schrijft Omroep Gelderland.

De man maakte facturen voor een bedrijf waar zijn werkgever mee samenwerkte. Op die facturen zette hij dan zijn eigen bankrekening. Dat deed hij ruim tweehonderd keer. De diefstal kwam aan het licht toen er nieuw personeel aangenomen werd na een overgangsperiode. Een van die nieuwe medewerkers dook de boeken in en ontdekte de diefstal.

De rechtbank vindt een langdurige gevangenisstraf op z’n plaats, maar houdt ook rekening met de inzet die de man toont om zijn verslavingen te bedwingen. Dus krijgt de Doesburger een gevangenisstraf voor de duur van zestien maanden, waarvan acht maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. De voorwaardelijke straf moet als stok achter de deur dienen zodat de man niet terugvalt in zijn verslavingen.

© Foto: RTV Ideaal (archief)