Deze editie van de Farm & Country Fair wordt geopend door de chef-kok van onze olympische sporters, Erik te Velthuis van sportcentrum Papendal. De bevlogen chef-kok is een belangrijke inspiratiebron voor het netwerk van platform Achterhoek Food. Dat platform zet in op de meest duurzame en gezonde regio en doet dat onder andere via de samenwerking met bedrijfs-, school- en sportkantines – en nu ook in samenwerking met de Farm & Country Fair.
Als de bourgondische kok die Erik te Velthuis van huis uit is, vindt hij dat gezond eten vooral ook heel lekker moet zijn. “Passie voor het vak en de liefde om met voeding hét verschil te maken, dat zijn mijn drijfveren om te koken voor de topsport. Voeding die werkt voor je lichaam moet puur zijn en draagt dan bij aan je gezondheid. Wanneer je je hierin verdiept, kom je vanzelf uit bij de boeren die werken in een gezonde, pure omgeving en dan heeft de Achterhoek veel te bieden.”
“Met de Farm & Country Fair willen we bijdragen aan de ambitie van platform Achterhoek Food. We bieden volop beleving van ons voedsel en de gelegenheid om de makers te ontmoeten. Samen met platform Achterhoek Food zetten we stappen en vernieuwen we ons programma, dit jaar onder andere met extra aandacht voor Achterhoekse graanproducten. Erik biedt inspiratie voor ons festival en het netwerk van bedrijfs-, school- en sportkantines. Daar zetten we ons graag voor in”, aldus Suzanne Ruesink van de Farm & Country Fair.