Projectontwikkelaar Kroon B.V. uit Borne heeft om een herziening van het bestemmingsplan gevraagd voor de achtererven van De Luifel en De Keizerskroon in Ruurlo. Dit in verband met het plan voor de bouw van 15 woningen op de huidige parkeerterreinen van beide horecabedrijven. Het college van B&W van de gemeente Berkelland stemt in met het verzoek.

“De grote verharde parkeerterreinen maken plaats voor woningen met tuinen. Dat betekent winst met het oog op klimaatadaptatie en vergroening van dit deel van het centrum van Ruurlo. De variatie aan woningen speelt goed in op de behoefte in Ruurlo, én de horecabedrijven blijven operationeel” aldus wethouder Arjen van Gijssel. In de afgelopen jaren is er met de projectontwikkelaar gewerkt aan een herinrichtingsplan voor de achtererven/parkeerterreinen van De Luifel en De Keizerskroon. De grote parkeerterreinen worden vervangen door 15 woningen.

Er kunnen nu voorbereidingen worden getroffen voor uitvoering van het plan. Gemaakte afspraken, rechten en plichten zullen worden vastgelegd in een overeenkomst met de gemeente Berkelland. Eerst zal er een bestemmingsplanprocedure volgen voordat er daadwerkelijk kan worden gebouwd.

© Foto: gemeente Berkelland