© Foto: gemeente Oost Gelre

Komende zaterdag wordt om 13:00 uur de eerste van de 13 letters geplaatst die samen het woord ‘Lichtenvoord’ gaan vormen. ”En niet toevallig gaat het om de letter O, De letter O staat voor Oranje en hoe mooi is het dat wij deze letter als eerste op Koningsdag mogen plaatsen” aldus een trotse voorzitter van het Comité Orange Lichtenvoorde Martijn Beckhoven. Het streven is om alle letters in de periode tot 28 juni te plaatsen op de locatie aan de N18 – Zieuwentseweg.

Het idee van de letters ontstond in 2020, toen wagenbouwersgroep Lansink-Bluiminck de letters ‘Lichtenvoorde’ in het Wentholtpark zette als onderdeel van de Corso Kunstobjectenroute. Dat riep veel enthousiaste reacties op en leidde uiteindelijk tot het project ‘De 13 letters’. De uitstraling van de letters wordt net even anders; elke letter als een kunstobject met een eigen uitstraling en letters die Lichtenvoorde kleur geven.

Het mooie van dit project is dat elke letter een eigen sponsor heeft, van bedrijven tot instellingen en organisaties. Aan elke sponsor is een kunstenaar gekoppeld. In goed overleg zijn ze samen tot een creatieve en kunstzinnige invulling van de letter gekomen. Het Comité Orange koos als vanzelfsprekend de letter O en kwam met kunstenaar Hamoud Al Hanini tot een ontwerp. ”Wij hebben gekozen voor het ontwerp van een leeuw. Oranje, Koningsdag, Comité Orange, het komt allemaal samen in dit ontwerp” laat Martijn van Beckhoven weten.