Ter ere van Internationale Vrouwendag hebben meerdere dames uit Hummelo een ode gebracht aan vrouwen in de vorm van een video. Eén van de initiatiefnemers, Ruth Seegers, liep net als 22 andere jonge Achterhoekse vrouwen een dag mee met een vrouw in een toppositie in de regio. De Hummelose volgde de hele dag burgemeester Marianne Besselink.

“We hebben een drukke planning achter de rug, maar het is superleuk en ik leer harstikke veel”, aldus Ruth die het meelopen zeker aanraadt. “Ik zou het zeker doen als student en als vrouw zijnde. Volgens burgemeester Besselink snijdt het mes aan twee kanten. “Het is ook zo dat ik ook heel veel leer door de reacties die ik van Ruth krijg en al haar vragen”, ze verwacht dan ook niet dat het bij een eenmalige ontmoeting blijft. “Ik heb Ruth vandaag leren kennen als een dragende speler in de samenleving van Hummelo, dus ik hou haar nummer zeker in mijn telefoon.”

Ruth is een van de initiatiefnemers die ter ere van Internationale Vrouwendag een video maakte. Samen met dorpsgenoot Nicky Greven kwam ze tot het idee. De video werd gemaakt door Lynn Overbeek, ook uit Hummelo. “Ik hoorde via via dat het vandaag Internationale Vrouwendag is en als drie vrouwen bij elkaar komen, dan komen daar de beste ideeën uit”, aldus de initiatiefneemster. “Ik vind dat de vrouw zeker een stem mag houden en nog meer mag hebben de aankomende tijd in onze maatschappij. Op deze manier willen we graag laten weten dat we er mogen zijn en er toe doen.”

Zo’n zeventig vrouwen uit Hummelo kwamen bij Dorpshuis de Ruimte bij elkaar om voor de camera te verschijnen en dat resulteerde in een ware ode aan de vrouwen, namens alle vrouwen uit het dorp. “Heel mooi hoe de drie dames dit bedacht hebben”, aldus burgemeester Besselink die de voice-over van de video mocht verzorgen. “Ze laten vooral de kracht en het enthousiasme van het zijn van vrouw zien. Daar mogen we vaker aandacht voor vragen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: Gemeente Bronckhorst