© Foto: Sportvereniging ‘t Overschotje

Op woensdag 27 maart zijn ouderen uit Lochem en omgeving welkom bij sportvereniging ‘t Overschotje om gratis kennis te maken met activiteiten binnen De Derde Helft. De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds voor mensen die actief in het leven (willen blijven) staan en heeft als doel om van de sportkantine een ontmoetingsplaats te maken. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek.

Binnen De Derde Helft organiseren clubs activiteiten in de sportkantine, waaraan zowel leden als niet-leden deel kunnen nemen. Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en wordt er saamhorigheid ervaren, zonder per se een sport uit te oefenen. Zo hebben zowel de vereniging als de deelnemers profijt van De Derde Helft.

Iedereen is bij ’t Overschotje van harte welkom om elkaar vrijblijvend te ontmoeten en mee te doen met activiteiten die georganiseerd worden door vrijwilligers. Een werkgroep van ‘t Overschotje organiseert vanaf de kick-off wekelijks tal van sportieve en niet-sportieve activiteiten voor alle 65-plussers uit Lochem en omgeving. Zij werkt daarin samen met diverse maatschappelijke partners zoals Welzijn Lochem, Muzehof en het Nationaal Ouderenfonds.