Veel inwoners uit Oekraïne ontvluchten hun land door de oorlog. De gemeente Oude IJsselstreek helpt mee met het opvangen van deze vluchtelingen. De gemeente heeft de afgelopen weken zorgvuldig gekeken naar locaties, waar Oekraïense vluchtelingen voor mogelijk langere tijd opgevangen kunnen worden. Besloten is het voormalige schoolgebouw De Drie Linden in Silvolde beschikbaar te stellen als opvanglocatie.

De Drie Linden staat leeg. De veiligheidsregio is positief over de Drie Linden als opvanglocatie. Er kunnen verschillende woonunits worden gemaakt. En er kunnen sanitaire voorzieningen worden gerealiseerd. In het gebouw kunnen tussen de 35 en 45 mensen opgevangen worden. Op dit moment is nog niet bekend wanneer vluchtelingen op deze locatie worden opgevangen, hoeveel vluchtelingen er komen, en hoe lang ze blijven. Omwonenden hebben woensdagmiddag een brief ontvangen over de inzet van de Drie Linden als opvang voor vluchtelingen.

De gemeente ondersteunt de Oekraïners die al in Oude IJsselstreek verblijven. En ook de gastgezinnen. Inmiddels zijn ruim 30 Oekraïners ingeschreven. Sociaal Werk Oude IJsselstreek organiseert wekelijks een inloop voor Oekraïners en hun gastgezinnen. De vluchtelingen die in de gemeente verblijven ontvangen leefgeld van de gemeente.

Foto: De Drie Linden (archief)