De Graafschap gaat vrijdagavond op jacht naar de vierde overwinning in de eerste divisie op rij. De Superboeren maken nog een kleine kans op het winnen van de derde periode, maar zijn dan afhankelijk van de resultaten op andere velden.

“Daar houden we ons niet mee bezig, je moet gewoon die wedstrijd winnen”, laat assistent-trainer Richard Roelofsen weten. “Na negentig minuten zie je wel hoe het staat. Het zou wel een ongelofelijke stunt zijn, maar je hebt andere uitslagen nodig om dat te bereiken.” De Graafschap kan vrijdag alleen nog de derde periode winnen als er zelf gewonnen wordt en Almere, NAC en ADO dit niet doen. In Dordrecht treffen de Doetinchemmers de huidige nummer negentien van de competitie, desondanks is er geen sprake van onderschatting. “Dordrecht uit is altijd lastig”, aldus verdediger Xandro Schenk. “We zullen volle bak moeten gaan. We willen graag vier keer op een rij winnen, maar makkelijk zou het niet worden.”

Volgens Roelofsen is het dan ook zaak om de goede lijn van de afgelopen weken door te trekken: “We zijn goed bezig, afgelopen wedstrijd (Helmond Sport thuis red.) ook gewoon een prima wedstrijd gespeeld en daar moeten we mee doorgaan.” Hoewel de tegenstander van vrijdagavond in de laatste vier wedstrijden tegen een nederlaag aan liep, kijkt de trainer vooral naar zijn eigen ploeg: “Ik denk dat het vooral aan ons ligt wat we van die wedstrijd gaan maken.”

Iemand die de laatste weken ook in een goede ‘flow’ zit is Schenk. De verdediger keerde onder leiding van Roelofsen weer terug in de basiself. “Daar ben ik blij mee natuurlijk”, geeft Schenk aan. “Ik heb de eerste maanden niet veel gespeeld en dan ben je niet heel gelukkig, gelukkig is dat sinds drie weken anders.” De tijd dat de verdediger niet speelde was niet altijd even makkelijk: “Als je maanden wel je best doet maar niet het veld op mag, dat kan heel klote zijn.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)