Na de interlandbreak staat er voor De Graafschap vrijdagavond een serieuze krachtmeting op het programma. Degradant en het, voorafgaand aan het seizoen, tot dé titelkandidaat gebombardeerde FC Groningen komt naar Doetinchem.

“Ik verwacht eigenlijk een beetje dezelfde wedstrijd als tegen Roda JC”, blikt trainer Jan Vreman vooruit. “Een wedstrijd die meerdere kanten op kan vallen en dan moeten wij er voor zorgen dat het onze kant op valt.” Aanvaller Mimoun Mahi ziet aan de voorkant weinig kwaliteitsverschil. “Ik verwacht een hele leuke, open wedstrijd”, aldus de aanvaller. “Ik denk dat FC Groningen hier komt om te winnen en voor ons is het een hele mooie uitdaging om ons te revancheren na Willem II-uit. We moeten heel scherp zijn, er gaan kansen komen en die moeten wij benutten.”

Voor Mahi is het een weerzien met de club waarvoor hij 138 wedstrijden heeft gespeeld. Hij kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd in het Noorden. “Ik denk dat ik in Groningen een man ben geworden, omdat ik daar voor het eerst op mezelf ben gaan wonen”, schetst de inmiddels 29-jarige aanvaller. “Ik heb heel veel mooie dingen meegemaakt, Eredivisie gespeeld en de beker gewonnen, dus ook geschiedenis geschreven. Het wordt voor mij een hele bijzondere wedstrijd.”

Zijn tijd bij De Graafschap is voor de tweevoudig international van Marokko nog niet wat hij er van had verwacht. Mahi kwam door een slepende blessure tot slechts drie wedstrijden in het blauw-wit. Hij hoopt dat het omslagpunt nu is aangebroken. “Ik probeer nu vooral positief te zijn, ik zit weer bij de selectie en daar wil ik ook niet meer weg”, zegt hij stellig. “Hopelijk kan ik de aankomende maanden en jaren laten zien wat ik in mijn mars heb en het publiek kunnen vermaken en mooi voetbal kunnen laten zien.”

Mahi geeft aan volledig fit te zijn, maar dat hij nog wel wedstrijdritme mist. “Ik ben wel overtuigd dat ik een halfuur kan invallen en het verschil kan maken”, aldus de aanvaller. Voor de rest beschikt Vreman bijna over een volledig fitte selectie. “Alleen Devin (Haen red.) ontbreekt nog”, laat de Achterhoekse oefenmeester weten.

Vreman reageert ook op de terugkeer van zijn voormalige pupil, Ted van de Pavert. De Achterhoeker wordt jeugdtrainer in Doetinchem. “Het is alleen maar gunstig dat zulke jongens er weer bijkomen”, vindt Vreman. Of Van de Pavert het in zich heeft om een goede trainer te worden?: “Dat gaan we zien, maar hij heeft ook bij amateurclubs in de omgeving getraind en daar zijn ze absoluut tevreden.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met lokale omroep REGIO8

© Foto: REGIO8