© Foto: REGIO8

De Graafschap oefent in aanloop naar het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie onder meer tegen eredivisionist PEC Zwolle, de amateurs van De Treffers en enkele buitenlandse ploegen. De Doetinchemse club heeft donderdag het oefenprogramma bekendgemaakt.

De voorbereiding start op maandagavond 1 juli met een eerste training in Zelhem. Omdat er onderhoud plaatsvindt op de eigen accommodatie van De Graafschap, De Bezelhorst in Doetinchem, zijn de velden van ZZC’20 de vaste trainingsplek. De eerste oefentegenstander is De Treffers uit Groesbeek. Op zaterdag 6 juli spelen de ploegen tegen elkaar op het sportcomplex in Groesbeek. Drie dagen later speelt De Graafschap het tweede oefenduel. De tegenstander is de winnaar van de Achterhoek Cup.

Later volgen nog wedstrijden tegen de Duitse ploegen Rödinghausen (bij AD’69 in Aalten, red.) en SC Verl (bij SC Varsseveld, red.). Ook kruist De Graafschap de degens met PEC Zwolle en Al Nasr uit de Verenigde Arabische Emiraten. De locatie hiervan wordt nog bepaald. De laatste twee oefenwedstrijden zijn op vrijdag 2 augustus tegen Fortuna Sittard en op zaterdag 3 augustus tegen Jong Feyenoord.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8