Op een koud Stadion De Vijverberg is De Graafschap maandagavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Dordrecht. De ploeg van trainer Jan Vreman kwam na rust terug van een achterstand, maar wist geen winnende treffer te forceren.

De eerste helft was van beide ploegen matig, toch kwam FC Dordrecht op voorsprong. Na balverlies van Donny Warmerdam kon Ilias Sebaoui vrij doorlopen. Hij omspeelde doelman Mees Bakker en schoof de bal binnen: 0-1. De Graafschap zette er voor rust maar weinig tegenover. De supporters op de Spinnekop grepen het bezoek van een KNVB-delegatie nog aan om met een spandoek kritiek te leveren op de voetbalbond. Het was een van de meest opvallende zaken in een saaie eerste helft.

De wedstrijd was na rust een stuk leuker. De gelijkmaker kwam al na vier minuten. Alexander Büttner gaf de bal fraai aan Basar Önal, die de bal beheerst in de verre hoek binnenschoot. Ondanks een overwicht, creeërde de thuisploeg maar weinig uitgespeelde kansen. David Flakus Bosilj kreeg vlak na zijn invalbeurt een grote kans, maar hij kreeg de bal niet voorbij keeper Luca Plogmann. In de slotfase golfde het spel op en neer, maar er werd niet gescoord.

De ploeg van trainer Jan Vreman verzuimt door het gelijkspel te stijgen op de ranglijst, het blijft vijfde. Vrijdagavond speelt De Graafschap opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen het SC Cambuur van trainer Henk de Jong.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8 (archief)