Een wonder bleef uit, waardoor De Graafschap in de kwartfinales van de KNVB Beker strandt tegen Ajax. Op de Vijverberg maakte de thuisploeg vanavond geen seconde kans op een resultaat, en eindigde het na negentig minuten in een 3-0 overwinning voor de Amsterdammers.

Na een schitterende sfeeractie van de supporters trapten beide ploegen af voor een plek bij de laatste vier van de KNVB Beker. Ajax domineerde vanaf de eerste seconde en was heer en meester op de helft van De Graafschap. Dat resulteerde na twaalf minuten in de 1-0 voor de bezoekers, door een prachtige volley van Jorge Sanchez. Daarmee werd de hoop op een resultaat al minimaal, en dat verdampte helemaal na de tweede goal van de avond. Steven Bergwijn kreeg na een klein halfuur teveel ruimte van Robin Schouten, trok naar binnen en schoot verwoestend raak: 2-0. Met die tussenstand gingen beide ploegen ook rusten.

In de tweede helft moest de ploeg van Roelofsen uit een heel ander vaatje tappen voor een resultaat, maar daar was geen moment sprake van. Ajax liet De Graafschap wat meer op de eigen helft toe, maar tot grote kansen resulteerde dat niet. Camiel Neghli was er nog het dichtst bij, maar zijn buitenspelgoal werd afgekeurd wegens buitenspel. In het laatste kwartier bracht Roelofsen met Basar Önal, Elie Raterink en Giovanni Korte nog aanvallende krachten in, maar zij konden nauwelijks wat teweeg brengen na de definitieve nekslag.

Brian Brobbey tekende tien minuten voor tijd aan voor de definitieve eindstand: 3-0. Dus rest de competitie voor De Superboeren, waarin het zich vol richt op het behalen van een play-off ticket. De eerste horde die het daarvoor moet zien te overwinnen, dient zich maandagavond aan als Helmond Sport op bezoek komt.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)