© Foto: RTV Ideaal (archief)

Voor het eerst sinds 2009 is De Graafschap geplaatst voor de kwartfinale van de Nederlandse beker. Na een uiterst moeizame eerste helft rekende de ploeg van vervangend trainer Richard Roelofsen na rust af met tweededivisionist De Treffers: 3-0.

Het slordige De Graafschap, waar Joel Valencia en Devin Haen in de basis begonnen, kon het de tweededivisionist voor rust niet moeilijk maken. Na een kwartier kon Gavin Vlijter de bezoekers op voorsprong zetten, maar hij werd gestuit door doelman Hidde Jurjus. Uit de daaropvolgende corner was Vlijter opnieuw dichtbij, zijn inzet werd van de lijn gehaald. De thuisploeg kon er weinig tegenover zetten. Een kopbal van Giovanni Korte zorgde nog voor het meeste gevaar. Aan de andere kant loerde De Treffers op omschakelmomenten met de snelle Vlijter en spits Jordy Thomassen.

De Doetinchemmers wervelden in het eerste kwartier na rust voorbij de tegenstander. Na een fraaie pass van Philip Brittijn zorgde Basar Önal voor een even zo fraai doelpunt: 1-0. Vlak voor het uur verdubbelde Giovanni Korte de voorsprong. Na een puntgave steekpass van Valencia stifte de vleugelaanvaller over de uitkomende doelman heen. De Graafschap had de wedstrijd vervolgens in handen. Charlison Benschop bekroonde zijn invalbeurt in de tachtigste minuut nog met de defintieve beslissing: 3-0.

De Graafschap komt vrijdagavond weer in actie. Dan wacht in de competitie een uitwedstrijd tegen NAC Breda. Het is nog niet duidelijk of trainer Adrie Poldervaart, die maandag werd opgenomen in het ziekenhuis, dan weer op de bank zit. Naar verwachting komt daar woensdag meer duidelijkheid over.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: RTV Ideaal