De Graafschap speelt vrijdagavond op stadion De Vijverberg tegen de huidige nummer veertien van de competitie, FC Emmen. In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen hoopt trainer Jan Vreman dat zijn ploeg het goede gevoel van de competitiestart kan vasthouden.

“Het is wel een heel ander type ploeg natuurlijk dan Jong Ajax”, schetst de trainer. “Ze zullen meer uit de verdediging en minder frifool spelen. Het zou waarschijnlijk degelijker zijn en dat gaat een strijd worden.” Vreman denkt niet dat er iets aan het spelbeeld van de Doetinchemmers moet veranderen. “We zullen alleen nauwkeuriger moeten zijn”, geeft de oefenmeester toe. “Ik verwacht een beetje hetzelfde als tegen ADO, dat wij best wel veel de bal mogen hebben, alleen dan moeten wij daar wel de goede dingen mee gaan doen.”

Een van de spelers die dat moet doen is David Flakus Bosilj. De Sloveense spits maakte maandag tijdens de overwinning op Jong Ajax zijn debuut voor de Doetinchemmers. In de rust kwam hij in het veld en loste hij een andere aanvallende aanwinst, Mimoun Mahi, af. “Hij is een speler met scorend vermogen en veel diepte in zijn spel”, aldus Vreman over de gehuurde spits. “En daar moeten wij van profiteren.”

“Ik ben altijd op jacht naar de goal en altijd hongerig naar een doelpunt”, slelt Flakus Bosilj zichzelf voor. “Ik wil altijd in de zestien zijn en ik ben op goede manier agressief.” De huurling was is tijdens zijn eerste minuten in het blauw-wit direct trefzeker. “Je wil altijd goed beginnen en met een overwinning”, aldus de Sloveen. “En als aanvaller met een doelpunt.”

Alexander Büttner trainde donderdag volledig mee en lijkt weer terug te keren in de basis. Of Flakus Bosilj morgen aan de aftrap mag verschijnen is nog niet duidelijk. De Sloveen spits maakte tegen ADO Den Haag vanaf de tribune al kennis met De Vijverberg. “Ik heb al gezien hoe groot het stadion is en wat het betekend. De supporters maakten en geweldige sfeer. Ik kan niet wachten om er te mogen spelen.”

Vermoedelijke opstelling: Bakker; Fortes, Schenk, Hillen, Schoppema; Warmerdam, Brittijn, Büttner; Önal, Colyn, Mahi.

https://www.youtube.com/watch?v=Ug6aMaWk8YY&t=62s

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8