De Graafschap treft vrijdagavond met nummer elf NAC Breda een directe concurrent in de strijd om een play-off plek. Voor de Superboeren wacht in Noord-Brabant de opdracht om tijdens het ‘avondje NAC’ niet verder af te haken.

“Vorige week was het natuurlijk niet goed tegen Telstar dus dan komt er wel weer wat druk op deze wedstrijd”, laat assistent-trainer Richard Roelofsen weten. “Het zijn wel bepalende wedstrijden of je gaat aanhaken of dat je er steeds verder van af komt. Dan wordt het natuurlijk steeds moelijker.” Toch voelt het bij de selectie niet als ‘do-or-die’. “Het is niet dat we daarheen gaan met de gedachte: ‘we moeten winnen want anders hebben we die aansluiting niet meer’”, geeft verdediger Robin Schouten aan. Bij De Graafschap heerst nog steeds de overtuiging dat de nacompetitie een reëel doel is. “Tuurlijk hebben we daar vertrouwen in, als we dat vertrouwen niet hebben waar doen we het dan voor?”, meent Schouten. “We zijn De Graafschap, dat zijn we aan onszelf verplicht en aan onze supporters verplicht.”

Voor de rechtsback is het duel een terugkeer bij zijn oude club, Schouten speelde in het verleden 54 wedstrijden voor NAC. “Ik vind het leuk om daar weer heen te gaan”, zegt Schouten. “Maar nu speel ik voor De Graafschap, dus drie punten daar halen is wel lekker.” De verdediger heeft ook ervaring met de nieuwe oefenmeester Peter Hyballa, die in januari de ontslagen trainer Robert Molenaar opvolgde. “Ik heb ook onder Hyballa gespeeld daar, dus ik weet een beetje hoe hij te werk gaat”, zegt de Volendamse verdediger. “Dat is gewoon negentig minuten lang gasgeven.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8