© Foto: RTV Ideaal / Jeffrey van Londen

De Graafschap heeft vrijdagavond een ruime 5-1 zege op Telstar geboekt. Even voor rust werd het 2-1 en in de slotfase van het duel werden er nog eens drie doelpunten gemaakt.

Na een fase van druk van De Graafschap was de eerste mogelijkheid voor Telstar. Cain Seedorf ging op doelman Thijs Jansen af, maar Xandro Schenk haalde de bal weg uit de doelmond. De Superboeren kregen even later ook een goede mogelijkheid, toen een schot van Başar Önal gepareerd werd door Joey Houweling. Telstar nam echter de leiding in de achttiende minuut; vanaf een meter of twintig schoot Alex Plat raak. Het duurde niet lang voordat De Graafschap op gelijke hoogte kwam. Na een heerlijke pass van Önal maakte Simon Colyn er met een fraaie lob 1-1 van. In de eerste helft werd de achterstand zelfs omgedraaid. Jeffry Fortes gaf de bal goed voor, waarna Schenk de bal opving en met de buitenkant van dichtbij binnentikte.

Al na een paar minuten in de tweede helft leek De Graafschap op weg naar een 3-1 voorsprong, maar de voorzet van Philip Brittijn op Önal was te scherp om voor écht gevaar te zorgen. Lange tijd hielden De Graafschap en Telstar elkaar aardig in balans en werden er weinig kansen gecreëerd. Een kwartier voor tijd moest Jansen handelend optreden en voorkwam hij een doelpunt van Telstar-invaller Youssef El Kachati.

De slotfase was volledig voor De Graafschap. Nadat Önal eerst twee keer dicht bij een doelpunt was, hij raakte de lat én de paal, besliste Donny Warmerdam de wedstrijd. Op aangeven van David Flakus Bosilj maakte hij er 3-1 van. Vijf minuten later werd het via Schenk (kopbal na verlengen Devin Haen) zelfs 4-1 en in de laatste minuut viel een geplaatst schot van Tristan van Gilst ook binnen: 5-1.