De Graafschap heeft zondagmiddag voor het eerst sinds midden januari een compitiezege gepakt. Op de eigen Vijverberg werd Roda JC door twee doelpunten voor rust, waaronder een fraaie volley, met 2-0 verslagen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers toen Romano Postema voorlangs schoot. Giovanni Korte en Camiel Neghli werden daarna gevaarlijk, maar scoorden niet. Na een klein half uur spelen nam de thuisploeg wel de voorsprong via verdediger Rio Hillen, die raak kopte uit een hoekschop. De Graafschap bleef sterker, onder meer Basar Önal verzuimde om de 2-0 binnen te schieten. Vlak voor rust viel het doelpunt alsnog. Jeffrey Fortes schoot met links vanaf de rand van het strafschopgebied een volley prachtig binnen.

Na rust gebeurde er lange tijd vrij weinig voor de goals. Invaller Mees Kaandorp zorgde na 75 minuten voor het eerste echte gevaar. Alexander Büttner kreeg een goede kans op 3-0, zijn schot werd gepakt. Daarna had Dylan Vente de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar hij schoot van dichtbij recht op doelman Hidde Jurjus. Ted van de Pavert kwam onder luid applaus nog als stormram in het veld bij Roda JC. Charlison Benschop kreeg de beste kans op een derde treffer, maar doelman Mortiz Nicolas stopte fraai.

Het was voor De Graafschap de eerste competitiezege sinds halverwege januari, toen Jong Ajax in eigen huis met 3- 0 werd verslagen. Vrijdagavond wacht de volgende wedstrijd, op bezoek bij FC Eindhoven.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)