In oktober vorig jaar is het project Deelkasten Doetinchem-Gaanderen-Wehl van start gegaan. Het doel van de werkgroep, bestaande uit leden van de Protestantse Gemeente Doetinchem en de Maria Laetitia parochie, is om Deelkasten te plaatsen verspreid over de gemeente Doetinchem.

De Deelkast is vooral bedoeld als steun voor wie het (momenteel) wat minder goed heeft. Want sinds het stijgen van de energieprijzen en de kosten voor boodschappen, neemt ook in Doetinchem de armoede toe. Ook in buurten waar je dit niet zou verwachten, hebben mensen het financieel zwaar. Daarnaast zijn de kasten uitermate geschikt om voedselverspilling tegen te gaan. We gooien helaas nog onnodig veel weg.

De Deelkasten worden beschikbaar gesteld door de katholieke en protestantse kerk. De werkgroep hoopt dat inwoners van Doetinchem kunnen helpen om de kasten te voorzien van producten. In Wehl staat de kast aan de Grotestraat 25 bij de Protestantse Kerk. In Gaanderen is de kast te vinden aan de Vinkenstraat 26. In Doetinchem staan er meerdere kasten opgesteld aan de Pr. Hendrikstraat 38 , Mackaylaan 25, Groen van Prinstererlaan 8, Bieslookveld 68, Holterweg 138 (Anna Hoeve), Kolonel Wilsonstraat 28 en Hennennest 44.

Om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten profiteren van de kasten, geldt de ‘spelregel’ dat er maximaal 2 producten tegelijk mogen worden meegenomen. Zo raakt de deelkast niet te snel leeg en wordt teleurstelling bij anderen voorkomen.

© Foto: Deelkastjes Doetinchem