Een slaapfeest, strandfeest, aprés-ski, zomerfeest, regenboogfeest, Halloween, knalfeest, springfeest; het kwam zondag allemaal voorbij tijdens de spetterende demomiddag ter ere van het 60-jarig jubileum van gymvereniging DOG Baak.

De oe’s en ah’s gonsden zondag geregeld door de bomvolle hal. Honderden bezoekers genoten van de afwisselende middag, van de allerkleinsten die echt té schattig waren tijdens hun oefeningen met de peuter- en kleutergym, tot de indrukwekkende presentaties van de oudste selectieleden. Ook de pre-selectie, ouder- en kindgym, groep 3/4, groep 4/5/6, groep 6/7/8/VO en turnplus lieten flink van zich gelden in een wervelende show met licht- en muziek, in hoog tempo kwamen alle groepen voorbij. Terwijl entertainers Mark en Martijn het publiek tijdens de wisselingen vermaakten, stortte de toestelcommissie zich op het ombouwen van de zaal.

Alle groepen maakten stuk voor stuk voor stuk een minishow van hun optreden. Het was mooi om te zien dat daarin een echt DOG-dna viel te ontdekken die ongemerkt al enkele generaties is doorgegeven: een combinatie van knallende muziek, mooie aankleding, een beetje theater en het tonen van hun kwaliteiten op de diverse turntoestellen. De ervaren trainsters geven het dna blijkbaar door aan hun nog jonge assistenten en die ontwikkelen zich vervolgens weer tot zelfstandige leidsters die weer hun eigen groepen trainen met hetzelfde enthousiasme. Als die trend wordt voortgezet haalt de vereniging met inmiddels 250 leden met gemak het volgende jubileum.

© Foto: DOG Baak