In de gemeente Bronckhorst zijn twee Dorpskamers geopend, in Kulturhus Vorden en in De Kei in Steenderen. De Dorpskamer is een inloopvoorziening waar iedereen uit Bronckhorst welkom is. Iedereen kan gewoon binnenlopen. Dat kan zonder indicatie en zonder aanmelding vooraf. Er is altijd iemand aanwezig voor een praatje of een luisterend oor.

De Dorpskamer richt zich vooral op inwoners die zich eenzaam voelen. Of die het (nog) lastig vinden om aan te sluiten bij de bestaande activiteiten in Vorden en Steenderen. Het is een aanvulling op de uitgebreide voorzieningen en activiteiten van de welzijnsorganisaties. In de Dorpskamer ontmoeten verschillende mensen elkaar voor gezelschap, steun of een activiteit. Eigen inbreng voor een activiteit is ook mogelijk. Bij een idee wordt er gekeken naar wensen en mogelijkheden. De Dorpskamer is een samenwerking van de gemeente Bronckhorst, stichting Stadskamer, Welzijn Vorden en Welzijn Steenderen.

Dorpskamer Vorden is te vinden in Kulturhus Vorden, Raadhuisstraat 6. Dit Dorpshuis is geopend op maandag van 09.00 tot 16.00 uur, woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur. De Dorpskamer in Steenderen is in De Kei, Burgemeesters Plantenplein 1. Dit Dorpshuis is geopend op dinsdag van 09.00 tot 12.00 uur en donderdag van 12.00 tot 15.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website www.stadskamer.com.

© Foto: Gemeente Bronckhorst