Op 20 maart start de provincie Gelderland met het aanleggen van landbouwsluizen in Laag-Keppel. De gemeente Bronckhorst sluit vanaf 20 maart de N814 Wehlsedijk en Keppelseweg in delen af voor al het verkeer. Alleen landbouwvoertuigen en (brom)fietsers kunnen de landbouwsluis passeren. Het plaatsen van de landbouwsluizen is een proef dat onderdeel is van de gebiedsgerichte aanpak Hummelo/Laag-Keppel.

”We leggen een tijdelijke landbouwsluis aan op twee locaties als onderdeel van een proef. Als eerste plaatsen we een landbouwsluis op de Wehlsedijk, tussen de ophaalbrug over de Oude IJssel en de TOP (toeristische opstap plaats). De tweede landbouwsluis wordt op 21 augustus geplaatst en komt op de Keppelseweg, net voor de rotonde Eldrikseweg/Barlhammerweg. Tussen 20 juni en 20 augustus zijn er geen landbouwsluizen op de N814” laat de gemeente weten.

Op de Barlhammerweg in Bronckhorst en Doetinchem wordt er op 20 maart een definitieve sluis geplaatst. Deze sluis maakt geen onderdeel uit van de proef. Door de plaatsing van deze sluis neemt de hoeveelheid verkeer op de Barlhammerweg flink af. Alleen landbouwvoertuigen en (brom)fietsers kunnen de landbouwsluis passeren. Daarmee wordt het rustiger op de Barlhammerweg, Eldrikseweg en Dorpsstraat en neemt de verkeersveiligheid toe.

© Foto: RTV Ideaal