Dinsdag heeft de politie een inval gedaan in een woning in Groenlo vanwege een verdenking van handel in verdovende middelen. Bij de inval werd de 47-jarige bewoner aangehouden. De politie is binnengetreden op verdenking van het dealen van drugs. Tijdens het onderzoek ontstond het vermoeden dat er ook gedeald werd aan minderjarige drugsgebruikers.

De woning werd onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht en daar werden verschillende soorten (vermoedelijk) hard- en softdrugs aangetroffen. Verder werden er in de woning onder meer verschillende soorten drugs waaronder speed / xtc / 3MCC / wiet, een wapen, een geldtelmachine, contant geld en illegale sigaretten aangetroffen en in beslag genomen.

”Ik ben erg blij dat het onderzoek, dat al enige tijd loopt, heeft geleid tot deze aanhouding. De verdenking van de handel in verdovende middelen heeft in de buurt van de woning een langere periode gevoelens van onveiligheid veroorzaakt. De gemeente heeft meerdere meldingen van de verdenking en onveiligheid ontvangen. We zijn blij dat met de aanhouding de rust en veiligheid in de buurt terugkeren” aldus burgemeester Annette Bronsvoort.

Foto: Politie Nederland