Knopenlaantje is een beroemde laan in Vorden. Het staat bekend om zijn prachtige bomenrij waarin verschillende soorten knopen zijn verwerkt. Het Knopenlaantje is een populaire plek voor wandelaars en natuurliefhebbers vanwege zijn unieke en schilderachtige uitstraling. Het wordt vaak beschouwd als een van de verborgen juweeltjes van Vorden.

De laan heeft een heel eigen schoonheid. Het licht valt er fraai door de takken, waarbij vooral de lage takken en struiken aparte groeiwijzen vertonen. In de bomenlaan staan hoog opgaande bomen met wat struikgewas ertussen. Als je de takken wat beter bekijkt dan zie je tientallen knopen.

Verliefde paartjes uit het dorp Vorden gingen daar namelijk graag wandelen. Het was er romantisch. Vooral in de lente als de takjes van de bomen zich verder ontvouwden. Maar ook in de zomer want dan was het er zo mooi groen. In de herfst was het er prachtig vanwege al die goudgeelrode kleuren. In de laaghangende jonge beukentwijgen legden zij samen een knoop om zo op een heel natuurlijke manier elkaars liefde te verzegelen. Vermoedelijk is dit gebruik al voor 1940 ontstaan.

© Foto: Eddy Boerman

Meer foto’s in ons fotoboek