Tijdens de allereerste Zutphen Pride op zaterdag 10 juni, vindt in Dat Bolwerck een divers avondprogramma plaats. Voor iedereen die meer wil weten over lhbtq+-onderwerpen of gewoon zin heeft in een avond vol lezingen, theater, muziek en poëzie. Ben je lhbtq+’er of draag je een inclusieve samenleving een warm hart toe? Kom dan naar de allereerste Pride in de geschiedenis van Zutphen. Iedereen is welkom. De dag start op zaterdag 10 juni om 16:00 met een Pride Walk vanaf het stadhuis naar kunsthuis Dat Bolwerck. Vanaf 17:00 is er in Dat Bolwerck een gratis avondvullend festivalprogramma.

Tijdens dit Pride Festival kun je onder andere luisteren naar burgemeester Wimar Jaeger en wethouder Eva Boswinkel die spreken over inclusie ten tijde van maatschappelijke en politieke polarisatie. Historicus Martien Sleutjes geeft een lezing over de geschiedenis van de lhbtq+-emancipatie in Nederland. De Zutphense dichter en spoken word artiest Naomi Montroos draagt een gedicht voor dat ze speciaal voor deze gelegenheid heeft geschreven.

Zutphen Pride is begonnen met een oproep van de gemeente Zutphen op sociale media, met de vraag of inwoners goede ideeën hadden voor het verbeteren van de zichtbaarheid van de lhbtq+-gemeenschap in Zutphen. Een aantal inwoners gaf daar gehoor aan, waarna er een werkgroep werd opgericht met vrijwilligers die onder begeleiding van de gemeente de afgelopen maanden hard heeft gewerkt aan het realiseren van de eerste Zutphen Pride.

© Foto: Zutphen Pride